Παρουσίαση: Άμαχος

0
2837

 

Άμαχος

Ένας στρατιώτης έρχεται αντιμέτωπος με ανθρωπιστικά, ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα, καθώς βρίσκεται μόνος του στην έρημο, παλεύοντας για τη ζωή του. Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Δέσποινα Σίσκου σάς προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του δυστοπικού μυυθιστορήματος, με τίτλο «Άμαχος».

 

Από το οπισθόφυλλο

Βρέθηκα σε πόλεμο με τον εαυτό μου.
Εναντίον της φύσης μου.
Εναντίον της πλάσης, του πλάστη και του πολεμιστή.
Βρέθηκα να κολυμπάω στον ωκεανό με τα μάτια κλειστά και θυμήθηκα τη μήτρα της μάνας.
Τη μοναδική πατρίδα του ανθρώπου.
Μετά ήμουν ξαπλωμένος στην έρημο και ικέτευα τον θάνατο να έρθει γρήγορα, πριν έρθουν εκείνοι, ώστε να βρω τη λήθη πριν βρω τη συνέπεια.
Κατέληξα να ζητάω συγχώρεση από τον ουρανό και να ικετεύω οίκτο από τη θάλασσα. Πλέον εύχομαι να μην είχα γεννηθεί.
Κι όλα αυτά γιατί κάποτε επέλεξα να ζήσω.

Ηθικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά ερωτήματα που δέχονται απάντηση μέσα από την ιστορία ενός στρατιώτη –από την οπτική ενός πιονιού κι όχι ενός παίκτη. Ο κύκλος ενός ατόμου σε συνεχή αλληλεπίδραση με τον κόσμο γύρω του.

Η συγγραφέας

Η Δέσποινα Σίσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία και ασχολήθηκε με το θέατρο. Έζησε για κάποια χρόνια στην Ξάνθη, στη Μυτιλήνη και στη Σκόπελο. Πλέον συνεχίζει τις σπουδές της και εργάζεται στην Αθήνα. Γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά σενάρια και ποίηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWill o’ Wisps’ Festival «Ο Παραμυθένιος Κήπος»
Επόμενο άρθροCover Reveal

«Αν και της αρέσει να μιλάει πολύ, αγαπά περισσότερο το να γράφει. Να γράφει για τα πάντα. Μπες στον κόσμο της και μάθε για βιβλία, ταινίες, σειρές, παιχνίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.»

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz