ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

0
3614
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Γίνε το καλύτερο που μπορείς

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Μάριος Σκιαδάς σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του οδηγού αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο «Γίνε το καλύτερο που μπορείς», στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στις 19.00
Μέσα από μια ιστορική αναδρομή στα στάδια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, ο συγγραφέας παραθέτει τις σκέψεις του για πώς μπορούμε σήμερα να βελτιώσουμε τον εαυτό μας -αφού πρώτα τον κατανοήσουμε- και να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όλους τους άξονες της ζωής μας.

Από το οπισθόφυλλο

Γίνε το καλύτερο που μπορείς, κατανοώντας την ανθρώπινη φύση σου.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ξετυλίγεται, με συνοπτικό τρόπο, η ιστορία της ύπαρξης του ανθρώπου πάνω στη γη, μέχρι και σήμερα. Πρώτα σε βιολογικό επίπεδο, με τις μεταλλάξεις του DNA που έλαβαν χώρα στον οργανισμό, έως ότου φτάσουμε στη σημερινή εξωτερική και εσωτερική μας μορφή. Συνεχίζει με τις εγγενείς δεξιότητες που μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα, καθώς και τον τρόπο προσαρμογής και επικράτησης του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον. Ακολουθεί η ιστορική εξέλιξη, με αναφορές σε πολιτισμούς της Ασίας, Ευρώπης και Αμερικής, τις θρησκείες και τους φορείς τους, καθώς και τον τρόπο που εξουσία και θρησκεία επηρέασαν, επηρεάζουν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξή μας.

Το δεύτερο μέρος, επηρεασμένο από την Υπαρξιακή και Ανθρωπιστική προσέγγιση, κάνει μια εισαγωγή στις ανθρώπινες ανάγκες μέσα από το ιεραρχικό μοντέλο της πυραμίδας του A. Maslow, μέρος της φιλοσοφίας του Επίκουρου και τη θεωρία προσωπικότητας του C. Rogers, για να καταλήξει σε σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο που αντιδρούμε, σκεφτόμαστε και αλληλεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας. Απώτερος στόχος να βελτιωθούμε και να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε στους βασικούς άξονες της ζωής μας.

 
Ο συγγραφέας

Ο Μάριος Σκιαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές του στο Red Bridge College στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος του Diploma in Therapeutic Counseling Level 5 Pearson BTEC με αριθμό μητρώου GE11744 και εμπνευστής του προγράμματος αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης Be Better (www.bebetter.gr).

Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Master of Science in Person Centered Counselling & Psychotherapy του Πανεπιστημίου University of Strathclyde της Γλασκώβης. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια με θέματα όπως Διαταραχές λήψης τροφής, Διάγνωση ψυχοπαθολογίας, Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές και παραφιλίες, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση, Γνωσιακή και Συμπεριφορική θεραπευτική παρέμβαση, Εκπαίδευση στο DSM -5 κ.ά. Παράλληλα προσφέρει εθελοντική εργασία σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης γονέων.
 
Δείτε το βιβλίο στο e-shop μας, πατώντας εδώ.

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz