ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ

ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ

ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ

ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

Μια επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει ή να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει τις συνέπειές της και, καθώς αναστάτωση επικρατεί στις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει όσους αγαπά και τον εαυτό της, ενώ μέσα της παλεύει ανάμεσα στον 

πόνο και τη συγχώρεση, στην ταυτότητα και την αφοσίωση, στο καθήκον και τον έρωτα. Η ημέρα μύησης της Τρις θα έπρεπε να ήταν ημέρα γιορτής και νίκης για τη φατρία της∙ κατέληξε όμως σε τραγωδία. Ο πόλεμος είναι προ των πυλών, καθώς η διαμάχη των φατριών εντείνεται. Και σε καιρό πολέμου αποκαλύπτονται μυστικά και οι επιλογές γίνονται αμετάκλητες. Η Τρις, έρμαιο των ενοχών της, των νέων ανακαλύψεων και των σχέσεων που συνεχώς μεταβάλλονται, πρέπει να υιοθετήσει απόλυτα την Απόκλισή της, ακόμη κι αν δεν ξέρει τι μπορεί να χάσει.

Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ: ΑΝΤΑΡΣΙΑ».

 

Η Άποψή μου : 

 Ακόμα ένα καταπληκτικό βιβλίο από την συγγραφέα της Απόκλισης, Veronica Roth είναι εδώ! Η Ανταρσία είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας και ήταν ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα. Παρά το γεγονός ότι, κάποια πράγματα ήταν εύκολο να τα μαντέψεις , το στυλ γραφής της συγγραφέως αφήνει στον αναγνώστη το περιθώριο να μπορεί να εκπλαγεί. Μέσα από τη πένα της δίνει σάρκα και οστά στους χαρακτήρες της και τους αφήνει να μας ταξιδέψουν βαθιά μέσα στον περίεργο κόσμο τους. Να μας οδηγήσουν και τελικά να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την κοινωνία τους και τις επιλογές που τους επέβαλε.

Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που τελειώνει το πρώτο βιβλίο. Μετά την επίθεση, η Τρις νιώθει κάθε είδος απώλειας. Έχει χάσει σχεδόν τα πάντα και έκανε πράγματα για τα οποία δεν νιώθει καθόλου υπερήφανη. Πράγματα που απλά θα ήθελα να μπορέσει να ξεχάσει για πάντα. Σύντομα , καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και έχει να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να κάνει επιλογές, ελπίζοντας πάντα πως κάνει το σωστό , το καλύτερο για όλους.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η σχέση της με τον Τέσσερα/Τομπάιας έχει προβλήματα, και αυτό επειδή και οι δύο έχουν προβλήματα εμπιστοσύνης. Οι Διαφορετικές απόψεις τους δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη τους σε οριακό σημείο.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τη ζωή του Τομπάιας πριν γίνει «Τέσσερα» και αυτά δυστυχώς δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καλές αναμνήσεις. Τον θεωρώ εξαιρετικό χαρακτήρα, μου αρέσει, γιατί δεν προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι. Είναι έξυπνος, δυνατός και αποφασισμένος να κάνει το σωστό , αν και μερικές φορές το «καλό» του συνόλου , δεν είναι το «καλό» για τον ίδιο. Αγαπά πραγματικά τη Τρις αλλά ήταν καλό να δούμε ότι αυτό το βιβλίο δεν επικεντρώνεται στη ρομαντική τους σχέση αλλά εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία. Ακόμα βλέπουμε την Τρις να εξελίσσεται και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες οι οποίες θα επηρεάσουν όχι μόνο εκείνη αλλά και την ίδια την κοινωνία στην οποία ανήκει.

Στην Ανταρσία έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις άλλες φατρίες. Γνωρίζουμε ήδη για τους Ατρόμητους και τους Ανιδιοτελής , αλλά εδώ θα δούμε και το πώς λειτουργούν οι φατρίες των Ειρηνικών, των Πολυμαθών, των Ειλικρινών και τέλος θα δούμε και τους χωρίς Φατρία. Και θα κατανοήσουμε πολύ καλύτερα την κάθε μία από αυτές.

Πιο σκοτεινό από το πρώτο βιβλίο, η Ανταρσία τα έχει όλα. Εξαιρετική πλοκή, χαρακτήρες (τόσο οι καλοί όσο και οι κακοί) που θα σου μείνουν στο μυαλό για πάντα , καταπληκτική δομή και πολλές εκπλήξεις. Πραγματικά πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα αριστούργημα και πρέπει να διαβαστεί από όλους τους οπαδούς του είδους και μη. Η Veronica Roth μας αποδεικνύει πως είναι μεγάλη συγγραφέας, αφού κατάφερε με το βιβλίο της αυτό να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και ένα βιβλίο που θεωρούσαμε όλοι αξεπέραστο, την Απόκλιση.

 

Βρείτε το βιβλίο εδώ:   https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002884/antarsia

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροReview : Ένα βράδυ – Manhattan #1
Επόμενο άρθροReview : Φθινοπωρινό Ρόδο

«Αν και της αρέσει να μιλάει πολύ, αγαπά περισσότερο το να γράφει. Να γράφει για τα πάντα. Μπες στον κόσμο της και μάθε για βιβλία, ταινίες, σειρές, παιχνίδια και ομορφιά.»

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz