Review : Το παιχνίδι των στερήσεων

0
1938

Οι τοπικές εφημερίδες της Αλεξανδρούπολης κάνουν πρωτοσέλιδο έναν θάνατο, αφήνοντας υπονοούμενα πως συνδέεται με ένα σκανδαλώδες σενάριο. Μία τριμελής ελληνική οικογένεια: πατέρας, μητέρα, γιος. Και εκείνη. Μια νέα κοπέλα από την Πορτογαλία.

Εισβάλλει στις ζωές τους ως ερωμένη του νεότερου μέλους. Τι είναι αυτό που έχει και τους τρομάζει; Τι αποζητούν όλοι τους από εκείνη; Πότε ο φόβος γίνεται πόθος και πότε ο πόθος γίνεται φόβος; Ποιος είναι το πρόβατο και ποιοι οι λύκοι; Ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών, όπου οι νικητές ορίζονται όπως θα έπρεπε να ορίζονται και στην πραγματική ζωή: οι λιγότερο στερημένοι στην αγάπη.

Η άποψή μου:

«Το παιχνίδι των στερήσεων» από τις «Εκδόσεις 24 Γράμματα», είναι το δεύτερο βιβλίο του Χάρη Μαύρου που διαβάζω και δηλώνω γοητευμένη από την πένα και το ύφος του.

Σε μια κλασική, ελληνική, ευκατάστατη οικογένεια, όπου όλοι έχουν τα μυστικά τους, ο γιος φιλοξενεί τη σύντροφό του από την Πορτογαλία. Η Ιζαμπέλ έχει τους δικούς της δαίμονες και τα δικά της πάθη. Διαταράσσει την φαινομενικά γαλήνια οικογενειακή ατμόσφαιρα και όλοι τους δείχνουν να θέλουν κάτι από εκείνη.

Μια ιστορία με γραφή γεμάτη ένταση και δύναμη, ενίοτε καυστική και ωμή, αλλά πάντα με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια. Ο Χάρης Μαύρος σε αυτό το βιβλίο καταθέτει την ψυχή του, με ήθος και αλήθειες.

Το βιβλίο έχει γρήγορη ροή και εξέλιξη, αλλά καταφέρνει να δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα στον αναγνώστη. Η προσέγγιση του συγγραφέα στα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι εξαιρετική και η ματιά του διαφορετική και ανατρεπτική, δίχως ταμπού και προκαταλήψεις. Αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων, στους συμβιβασμούς, την καταπίεση, την κακία, τη σιωπή και τις στερήσεις. Διαβάζουμε για την υποκρισία και την πίστη, όπως και για στον έρωτα, τον πόθο, την επιθυμία και την λαγνεία.

Το υπέροχο εξώφυλλο με το χρυσοκόκκινο μήλο, που συμβολίζει την αμαρτία, και είναι τυλιγμένο με ενισχυμένο συρματόπλεγμα ανταποκρίνεται τέλεια στο περιεχόμενο του βιβλίου. Ο συγγραφέας στην αρχή κάθε κεφαλαίου χρησιμοποιεί λέξεις – κλειδιά και λύματα λεξικού για να προϊδεάσει για το περιεχόμενο της συνέχειας.

Ο Χάρης Μαύρος με αυτό το βιβλίο θέλει να αφυπνίσει, να συμβουλέψει  και να διδάξει σε αναγνώστες και συγγραφείς τη δική του αλήθεια. Είναι ένα καλογραμμένο κοινωνικό μυθιστόρημα, το οποίο εύχομαι να φτάσει σε πολλές βιβλιοθήκες.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ: https://24grammata.com/?p=55665

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροReview : Μαξ
Επόμενο άρθροΚΕΡΔΙΣΤΕ

«Είμαι μια Θεσσαλονικιά, μαμά ενός κοριτσιού και μου αρέσει να χαμογελώ συνεχεία. Λατρεύω το διάβασμα, απολαμβάνω την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων με βιβλιόφιλους και χαίρομαι να παρακολουθώ εκδηλώσεις, που έχουν σχέση με τα βιβλία, όπως παρουσιάσεις-ομιλίες, λέσχες ανάγνωσης, φεστιβάλ και εκθέσεις βιβλίων. Διαβάζω σχεδόν όλα τα είδη, ο,τι με κάνει να ταξιδεύω και να περνάω όμορφα, αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία φαντασίας και ειδικά από Έλληνες συγγραφείς.»

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz