Ο Λούκα επιστρέφει εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει την απουσία του Τζορτζ, του ιδιωτικού ερευνητή που γνώρισε ένα χρόνο νωρίτερα. Η αποστολή που δέχεται να αναλάβει φαντάζει εύκολη. Πρέπει απλώς να κρατήσει κρυμμένη μια νεαρή πόρνη για πέντε μέρες από τα αφεντικά της.
Σύντομα θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν είναι όπως νομίζει. Οι άνθρωποι που είχαν υπό τον έλεγχό τους την κοπέλα είναι αδίστακτοι εγκληματίες και προσπαθούν να την πάρουν πίσω με κάθε τρόπο, ενώ ένας από τους πελάτες της έχει σκοπό να εξαπολύσει ένα μεγάλο κακό που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη χώρα.
Την ίδια ώρα, κάποιος παρακολουθεί τον Λούκα. Ακολουθεί τα ίχνη του και ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση. Είναι ένα φάντασμα από το παρελθόν, που μοναδικό του στόχο έχει να τον σκοτώσει.
Ο Λούκα δεν έχει επιλογή. Πρέπει να τα βάλει με όλους. Και πρέπει να βιαστεί. Γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του…
Μετά το Σκοτεινό Πέπλο, ο Γιώργος Δάμτσιος επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ευγενείς Άγριοι. Το Εξημέρωση είναι μια καταιγιστική αστυνομική περιπέτεια που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

Η άποψή μου:

Η «Εξημέρωση» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ευγενείς Άγριοι» του συγγραφέα Γιώργου Δάμτσιου, από τις Εκδόσεις Bell.

Η ιστορία εκτυλίσσεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση τις δυο σκηνές που λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Νάουσας. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ξανά ο Ελληνοϊταλός Λούκα Κοντρέτι, αλλά αυτή τη φορά ενεργό ρόλο έχει και ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Ντόρμερ, ο οποίος είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ και τον γνωρίσαμε στο προηγούμενο βιβλίο.

Η υπόθεση που ανατέθηκε στο Λούκα για να διεκπεραιώσει δε δείχνει περίπλοκη ή απαιτητική. Για λίγες μέρες, πρέπει να προστατεύσει μια φοβισμένη ανήλικη, αλλοδαπή ιερόδουλη. Όμως τίποτα απλό δεν υπάρχει εκεί όπου εμπλέκεται ο υπόκοσμος. Θα υπάρξουν αναποδιές, κυνηγητό, βία, εκβιασμοί και απειλές.

Ο γόης Λούκα, είναι αυθόρμητος και παρορμητικός, δρα συχνά απερίσκεπτα και άστοχα, με συνεπεία να εκτίθεται. Πολλές φορές, όμως, είναι «τυχερός μέσα στην ατυχία του» με αποτέλεσμα να έχουμε και χιουμοριστικές στιγμές μέσα στην ένταση και την αγωνία. Ο Τζορτζ, αινιγματικός και πανέξυπνος, είναι το ακριβώς αντίθετο του Λούκα. Μαζί και με τον Ντάριο, οι τρεις τους, συνθέτουν μια ιδιαίτερη ομάδα.

Η ιστορία του βιβλίου έχει πολλά ανοικτά μέτωπα, πολλά από τα συμβάντα δεν γνωρίζουμε πως συνδέονται μεταξύ τους, υπάρχει χείμαρρος εξελίξεων, έντονη δράση και ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα και θα μπορούσε άνετα να γίνει αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία. Υπάρχει γρήγορη ροή στην εξέλιξη της πλοκής και σύντομα κεφάλαια, γραμμένα πότε σε πρώτο πρόσωπο από την πλευρά του Λούκα και πότε σε τρίτο πρόσωπο, που κάνουν την ιστορία ένα δυνατό «page-turner».

Ο Γιώργος Δάμτσιος προσεγγίζει αρκετά ευαίσθητα θέματα της επικαιρότητας, όπως συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, πορνεία, παράνομο εμπόριο όπλων και ναρκωτικά. Ο συγγραφέας μέσα από τις λέξεις και τις σελίδες του βιβλίου του θέτει κοινωνικούς προβληματισμούς, προσπαθεί να αφυπνίσει τους αναγνώστες και να αφήσει τα δικά του μηνύματα.

Με το τέλος της ιστορίας έχουμε απαντήσεις σε αρκετές απορίες από το πρώτο βιβλίο, αλλά δημιουργούνται και νέες για τις επόμενες περιπέτειες των ηρώων. Ποιος είναι ο Τζορτζ Ντόρμερ; Εξημερώθηκε τελικά το θηρίο; Οι απαντήσεις έπονται…

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ:

Εξημέρωση (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #2)

 

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz