Γλυκιά Καταστροφή

0
420

Γλυκιά Καταστροφή

Jamie McGuire

Η Άμπι Αμπερνάθι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Πιστεύει ότι έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκοτεινό παρελθόν της αλλά όταν πάει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές της τα πράγματα θα ανατραπούν.Θα γνωρίσει τον Τράβις Μάντοξ. Ακαταμάχητος καρδιοκατακτητής αλλά επικίνδυνος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης.

Θα αντισταθεί στη γοητεία του και τότε ο Τράβις θα την παγιδεύσει μ’ ένα απλό στοίχημα: αν χάσει ο Τράβις, θα απέχει από το σεξ για ένα μήνα, ενώ αν χάσει η Άμπι, θα μείνει στο διαμέρισμά του ως συγκάτοικός του για ένα μήνα.Βέβαια, ο Τράβις δεν υποψιάζεται καν ότι βρήκε το δάσκαλό του και ότι πίσω από το παρουσιαστικό του καλού κοριτσιού η Άμπι κρύβει μια πολύ δυναμική προσωπικότητα.

 

Η Αποψή Μου:

Το μόνο που έχω να πω για το βιβλίο της Jamie McGuire είναι πως είναι άκρως εθιστικό! Ειλικρινά δεν έχω λόγια που να μπορούν να περιγράψουν το πόσο πολύ λατρεύω αυτό το βιβλίο. Θα προσπαθήσω, αλλά σας προειδοποιώ μπορεί και να μην τα καταφέρω. So, there you go…

Συνήθως όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφήμιση γύρω από ένα βιβλίο , έχω πάντα τις αμφιβολίες μου και πάντα εύχομαι να καταφέρει να φτάσει τις προσδοκίες μου. Ωστόσο, το Γλυκιά Καταστροφή είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει στο είδος. Είμαι εντελώς συνεπαρμένη από αυτό. Και όχι απλά κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες μου αλλά τις ξεπέρασε κατά πολύ.

Η Άμπι έχει μετακομίσει σε μια νέα πόλη για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Φοιτήτρια πλέον θέλει να αφήσει πίσω της τα πάντα και να κάνει το βήμα προς την νέα της ζωή. Έχει δημιουργήσει την εικόνα καλού κοριτσιού. Προσέχοντας το ντύσιμό της που είναι πάντα συντηρητικό , μέσω της προσπάθειας της να μην τραβάει την προσοχή, και φυσικά με το να μην μπλέκει με τα λάθος άτομα. Ο καιρός περνά και ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, στη ζωή της μπαίνει ο Τράβις Μάντοξ.

Εκείνος είναι όμορφος, σκληρός και πολύ πολύ επικίνδυνος. Είναι όλα αυτά από τα οποία εκείνη πάντα προσπαθεί να ξεφύγει, είναι το «λάθος» άτομο. Έχει πάντα κορίτσια να τον περιτριγυρίζουν, βγάζει χρήματά σε παράνομους αγώνες, έχει προβλήματα διαχείρισης θυμού, και είναι γνωστό σε όλο το πανεπιστήμιο ότι δεν κοιμάται με το ίδιο κορίτσι δεύτερη φορά. Αλλά γρήγορα ο Τράβις θα συνειδητοποιήσει ότι η Άμπι δεν μοιάζει με καμία από τις άλλες του κατακτήσεις και ότι δεν φαίνεται να υποκύπτει στην γοητεία του, τον τρελαίνει ακόμα περισσότερο. Έτσι αναπτύσσεται μεταξύ τους μια ιδιαίτερη φιλία η οποία θα αλλάξει τα πάντα.

Και φυσικά η ισορροπία που με κόπο προσπαθούν να διατηρήσουν, θα ανατραπεί όταν ο Τράβις θα την προκαλέσει σε ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα του οποίου, αν είναι εκείνος ο νικητής, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι του η Άμπι για ένα μήνα ενώ αν είναι ο χαμένος θα απέχει από το σεξ για το ίδιο διάστημα. Με τη νίκη του Τράβις η Αμπι μετακομίζει στο σπίτι του, όπου εκεί βλέπουμε σιγά σιγά τα όποια συναισθήματα φιλίας είχαν δημιουργηθεί να γίνονται πολύ περίπλοκα, βαθύτερα , πρωτόγνωρα και πρωτόγονα. Τα βλέπουμε να τους οδηγούν σε μονοπάτια που δεν πίστεψαν ποτέ πως θα διανύσουν. Έτσι δημιουργείτε ανάμεσά τους μια καταστροφική σχέση που δεν παύει να είναι απόλυτα γλυκιά.

Η Γλυκιά καταστροφή είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που μπαίνουν βαθιά κάτω από το δέρμα μας. Με την απλή γραφή της η συγγραφέας μας ταξιδεύει. Οι χαρακτήρες είναι αξέχαστοι και η χημεία μεταξύ της Άμπι και του Τράβις είναι αυτό που κάνει την ιστορία τόσο φοβερή. Μια ιστορία τόσο έντονη και μερικές φορές τόσο σκοτεινή που μας δίνει κάτι το τόσο αναζωογονητικό σε σύγκριση με πολλά άλλα βιβλία στις μέρες μας. Και σε προσωπικό επίπεδο μπόρεσα να συνδεθώ πραγματικά με τους χαρακτήρες , διότι ένιωσα σαν να ήμουν μέρος του βιβλίου και όχι ένας απλός αναγνώστης.

Το συμπέρασμα όλων αυτών, αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη τη Γλυκιά Καταστροφή  μόνο αυτό μπορώ να σας πω, τρέξτε!

Το βιβλίο Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταιχμιο.

https://www.metaixmio.gr/en/author/jamie-mcguire

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz