Ακόμα ένα βιβλίο στη μικρή οθόνη – The Shannara Chronicles!

0
3257

The Shannara Chronicles

Τα βιβλία κυκλοφορούν απο τις εκδόσεις Anubis

 

Η επική σειρά φαντασίας του Terry Brooks ξεκίνησε το ταξίδι της το 1977, όταν εκδόθηκε το Σπαθί των Σανάρα. Ανήκε στο ίδιο είδος με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά οι περισσότεροι εκδότες πίστευαν τότε ότι το είδος αυτό δεν είχε κανένα μέλλον. Όμως, με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Τέρρυ Μπρουκς διέψευσε τους κριτικούς και έκτοτε έχει εμπλουτίσει τη λογοτεχνία του φανταστικού με άλλα δεκατέσσερα μυθιστορήματα του κόσμου των Σανάρα.

Η εποχή των Σανάρα ακολουθεί μια αποκάλυψη που κατάστρεψε τον παλαιό κόσμο και σχεδόν εξολόθρευσε όλους τους κατοίκους του. Χίλια χρόνια αγριότητας και βαρβαρότητας ολοκληρώθηκαν στην αρχή της σειράς με την εμφάνιση ενός νέου πολιτισμού, στον οποίο η μαγεία αντικατέστησε την επιστήμη ως κυρίαρχη πηγή δύναμης. Ένα συμβούλιο δρυΐδων που αποτελούταν από εκπροσώπους των πιο ικανών από τις νέες φυλές -’νθρωποι, Νάνοι, Τρολ, Γνώμοι και Ξωτικά, ονόματα παρμένα από τους παλαιούς θρύλους- ξεκίνησε την επίπονη αποστολή της αναδόμησης του κόσμου, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στους φυλετικούς πολέμους που ταλάνιζαν τους επιζώντες των αποκαλούμενων Μεγάλων Πολέμων από τον καιρό της λήξης τους.


Οι πόλεμοι όμως συνεχίζονται, αν και σε διαφορετική μορφή. Η μαγεία, όπως και η επιστήμη, είναι συχνά ευμετάβλητη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό και μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επίδραση σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Στο Σπαθί των Σανάρα, ένας δρυΐδης που είχε αλλάξει στρατόπεδο από τη σφοδρή του επιθυμία για τη δύναμη της μαγείας, προσπάθησε να χειραγωγήσει τα Τρολ και τους Γνώμους ώστε να κυριαρχήσει στις άλλες φυλές. Απέτυχε εξαιτίας του Σι Όμσφορντ, του τελευταίου απογόνου μιας οικογένειας Ξωτικών με το επώνυμο των Σανάρα. Ο Σι, με τη βοήθεια του αδελφού του και μιας μικρής ομάδας συντρόφων, κατάφερε να κρατήσει το θρυλικό σπαθί των Σανάρα και να καταστρέψει το Σκοτεινό ’ρχοντα.
Στη συνέχεια, στις Μαγικές Πέτρες των Σανάρα, ο εγγονός του ο Γουίλ αντιμετώπισε μια διαφορετική πρόκληση, η οποία απαιτούσε τη χρήση της μαγείας που ενυπήρχε μέσα σε Μαγικές Πέτρες. Οι Πέτρες αυτές άλλαξαν τη γενετική δομή του Γουίλ κι έτσι τα παιδιά του γεννήθηκαν με τη μαγεία να ρέει στο αίμα τους. Ως αποτέλεσμα, στο τρίτο βιβλίο της σειράς, το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα, η Μπριν και ο αδελφός της ο Τζέαρ στρατολογήθηκαν από το δρυΐδη ’λανον για να αναζητήσουν και να καταστρέψουν το Ίλντατς, το βιβλίο μαύρης μαγείας που είχε μεταμορφώσει τον ’ρχοντα Μάγο και τώρα έκανε το ίδιο στα Στοιχειά Μορντ.

Η ιστορία που ακολουθεί λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Μαγικού Τραγουδιού και ήρωάς της είναι και πάλι ο Τζέαρ Όμσφορντ, ο οποίος πρέπει να συμβιβάσει την εμμονή του με το παρελθόν και τη χρήση της μαγείας που η αδελφή του τον προειδοποίησε να μην εμπιστεύεται.

 Σχετικά με τη σειρά:

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου

Θέμα: Τρεις Νέοι ήρωες ξεκινάνε ένα ταξίδι για να σώσουν την πατρίδα τους, ενώ απειλείται από έναν θανάσιμο κίνδυνο.

Γιατί το περιμένουμε: Βλέποντας το τρέιλερ καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία ταξιδιάρικη παραμυθένια περιπέτεια σε έναν φανταστικό κόσμο. Ξέρουμε το στυλ του MTV, μην περιμένετε να δείτε κανα Game of Thrones. Το κανάλι θα στοχεύσει να έχει τις σωστές δόσεις ρομάτζου, περιπέτειας, δράσης και φαντασίας! Άντε θα δούμε και τον αγαπημένο μας Κρίξο ή Deathstroke (aka Manu Bennett).

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz