Games : Lords of Waterdeep

2
2531

 

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας των επιτραπέζιων παιχνιδιών βρίσκεται σε έξαρση. Για πολλούς, είναι από τους καλύτερους τρόπους διασκέδασης – με φίλους και μη. Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει σε μία άλλη εποχή, κάνοντας κάτι διαφορετικό στη ζωή του; Είναι ένας τρόπος διασκέδασης που σου προσφέρει πολλά, δεν απαιτεί να του αφιερώσεις πολλές ώρες, και επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις το πόσα θες να επενδύσεις, ανάλογα με τις δυνατότητές σου (βέβαια υπάρχει και η επιλογή να συνεισφέρει και η παρέα, οπότε το κόστος μειώνεται σημαντικά.)

Το καλό με αυτόν τον κόσμο είναι ότι οι επιλογές είναι άπειρες και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες, τα Wargames και τα Eurogames, που χωρίζονται σε πολλές υποκατηγορίες, που σε βοηθάνε να διαλέξεις πιο εύκολα τι θα ‘θελες να παίξεις. Τα Wargames είναι πολεμικά παιχνίδια, στα οποία μετράει πιο πολύ η ικανότητά σου σε σχέση με τον/τους αντιπάλους σου για να κερδίσεις, σε αντίθεση με τα Eurogames, που έχουν κυρίως οικονομικά στοιχεία και στα οποία εμπεριέχεται περισσότερο  ο παράγοντας τύχη.
Σε αυτήν τη στήλη, λοιπόν, θα βρίσκεις πληροφορίες για διάφορα επιτραπέζια. Επιπλέον, θα αναφέρω και την προσωπική μου γνώμη για το αν το καθένα από αυτά αξίζει τον κόπο, τον χρόνο και τα χρήματά σου.

Το πρώτο παιχνίδι που θα σχολιάσουμε είναι το «Lords of Waterdeep», σε συνδυασμό με την επέκτασή του, το «Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport».
Το «Lords of Waterdeep» είναι ένα Euroπαίχνιδο, με μηχανισμό τοποθέτησης εργατών, και παίζεται με 2 έως 5 παίκτες. Ο σκοπός είναι να μαζέψεις όσους περισσότερους πόντους μπορείς και να κερδίσεις τους αντιπάλους σου. Πρέπει να φέρεις εις πέρας κάποιες αποστολές, χρησιμοποιώντας τους εργάτες σου, και να καρπωθείς τις ανταμοιβές που σου προσφέρουν, έτσι ώστε να μαζέψεις πόντους και να αποκτήσεις τη μεγαλύτερη επιρροή στην πόλη. Το παιχνίδι έχει 8 γύρους, στους οποίους θα πρέπει να μαζέψεις υλικά, λεφτά και αποστολές για να πάρεις πόντους νίκης. Μπορείς να παίξεις κάρτες (ίντριγκες), για να κερδίσεις κάποια μπόνους, ή να τις χρησιμοποιήσεις ενάντια στους άλλους λόρδους και να προσπαθήσεις να τους δυσκολέψεις στο να εκπληρώσουν τις δικές τους αποστολές. Μπορείς να επεκτείνεις την πόλη χτίζοντας νέα κτίρια, όπου μπορείς να στείλεις τους εργάτες σου για να μαζέψουν τα διάφορα υλικά που αυτά προσφέρουν, ή να κερδίσεις διάφορα μπόνους εάν τα επισκεφθούν οι αντίπαλοι λόρδοι.

Συνδυάζοντας και την επέκταση «Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport»,  ανοίγεις το λιμάνι της πόλης – μαζί και νέες θέσεις, οι οποίες σου δίνουν περισσότερα αγαθά, αλλά και δείκτες διαφθοράς· οπότε προσοχή, στο λιμάνι οι δουλειές είναι ‘’βρώμικες’’, και στο τέλος μπορεί να σου κοστίσουν μέχρι και τη νίκη! Στο τέλος, ο λόρδος με τους περισσότερους πόντους νίκης ανακηρύσσεται νικητής, εδραιώνοντας την υπεροχή του στην πόλη του Waterdeep.

Το «Lords of Waterdeep» είναι ένα πολύ καλοφτιαγμένο και ισορροπημένο παιχνίδι, το οποίο όμως, κατά τη γνώμη μου, με την επέκταση «Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport» γίνεται πιο ολοκληρωμένο. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να παιχτεί από αρχάριους, αλλά και από πιο έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν διανύσει χιλιόμετρα πάνω στα τραπέζια, και να το ευχαριστηθούν όλοι εξίσου. Δεν θέλει πάρα πολλή ώρα για να ολοκληρωθεί (60-120 λεπτά), ειδικά αν κάποια στιγμή μάθεις καλά το παιχνίδι. Δεν θα σε κάνει να βαρεθείς, διότι υπάρχουν πολλοί λόρδοι οι οποίοι έχουν διαφορετικές ιδιότητες, οπότε αλλάζει και η ροή του παιχνιδιού από παρτίδα σε παρτίδα.

 

Επιμέλεια : Χρύσα Βασιλείου 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροReview: Atomic Blonde
Επόμενο άρθροFifty Shades Freed

Απαντήστε στο θέμα

2 Σχόλια στο "Games : Lords of Waterdeep"

Ενημέρωση για
avatar
Jimmy Grande
Μέλος

Πολύ καλή προσπάθεια, συνέχισε έτσι με πάθος για αυτό που κάνεις. Μία υποσημείωση μόνο.
Υπάρχει και η κατηγορία των ameritrash η οποία βασίζεται στη θεματολογία και πάνω σε αυτήν στηρίζεται όλο το game. Εμπεριέχουν πολλά ζάρια και εδώ η τύχη κάνει έντονα την εμφάνιση της.
Tα eurogames δεν βασίζονται τόσο στη τύχη και μάλιστα κατά το πλείστον έχουν να κάνουν με μαθηματικά. Άλλωστε και οι υπολογισμοί για το κάθε γύρο του παίκτη, γίνονται βάση απτών στοιχείων που έχει ο καθένας στη κατοχή του. Ο παράγοντας τύχη παίζει λιγότερο στα eurogames απο τα wargames και τα ameritrash.

wpDiscuz