Θέατρο: Περιμένοντας τον Γκοντό

0
2613
 

Σάμουελ Μπέκετ

Περιμένοντας τον Γκοντό

 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν
Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Χρήστος Κοντογεώργης
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Νέος Κύκλος Παραστάσεων
Πρεμιέρα:
Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, ώρα: 20.30
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις
19.00 Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12(πλησίον μετρό Μεταξουργείου)
Από τις 18/11 και κάθε Κυριακή μετά το τέλος της παράστασης
θα ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο
 

Σκηνοθετικό Σημείωμα

«…Έπρεπε ν’ απαλλαγώ απ’ όλα τα δηλητήρια – τη διανοητική ευπρέπεια, τη γνώση, τις βεβαιότητες που απορρέουν απ’ αυτή, την ανάγκη να κυριαρχήσεις πάνω στη ζωή – να βρω την κατάλληλη γλώσσα…». Σάμουελ Μπέκετ*
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων (Μάρτιος – Απρίλιος 2018), παρουσιάζει εκ νέου το έργο του κορυφαίου Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό».
Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο «Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος» από την 1η Νοεμβρίου 2018 και κάθε Πέμπτη,Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Από τις 18/11 και κάθε Κυριακή μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο.

 

Σημείωμα:

Η παράστασή μας παίζεται πάνω στα ερείπια του κόσμου, σ’ ένα μέλλον λιγότερο ή περισσότερο κοντινό σε μας, όπου διατηρούνται ανοιχτά όλα τα τραύματα απ’ το παρόν και το παρελθόν της ανθρωπότητας… Αλλά και οι προσδοκίες… Σ’ αυτό το οριακό σημείο ύπαρξης του ανθρώπου, ποιες είναι οι ελάχιστες δυνατές προϋποθέσεις επανεκκίνησης της ζωής, μιας ζωής που ν’ αξίζει να τη ζήσει κανείς; Στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» βρήκαμε δυο πιθανές απαντήσεις κι εκεί στηρίξαμε τη δουλειά μας:Η προσπάθεια επικοινωνίας και συνύπαρξης με τον Άλλο, μ’ αυτόν που έχουμε απέναντί μας, παρά τα όποια εμπόδια, ακόμα κι όταν αυτά φαίνονται αξεπέραστα! Αλλά και η προσπάθεια επικοινωνίας με τον Άλλον μέσα μας, μ’ αυτή την άγνωστη και σκοτεινή περιοχή των απωθημένων επιθυμιών και φόβων, των ξεχασμένων αισθήσεων κι ενστίκτων, την περιοχή του ζωώδους και του θεϊκού,εκεί όπου γεννιέται η τρέλα και το όνειρο, το παραλήρημα και ο εφιάλτης.
 
  • Πληροφορίες-Κρατήσεις Θέσεων: Τηλ.: 210-3225207
  • Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ (κανονικό), 10ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ)

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz