Faith: The Great Doctor

16933

Η σειρά «Faith: The Great Doctor» είναι άλλη μια κορεατική σειρά εποχής, 24 επεισοδίων, που διαδραματίζεται στην εποχή της Δυναστείας του Γκόριο και εξιστορεί της ιστορία της Γιού Έουν Σου (Yoo Eun-Soo) και του Τσόι Γιούνγκ (Choi Young).

Ο βασιλιάς Γκόνγκμιν (Gongmin) κατά την επιστροφή του στο Γκόριο από το βασίλειο του Γιουάν (Yuan, αρχαία Κίνα) δέχεται επίθεση από ληστές και τραυματίζεται βαριά η βασίλισσα Νόγκουγκ (Nogoog), που είναι και πριγκίπισσα του Γιουάν. Για να αποφύγει την περίπτωση πολέμου με το Γιουάν διατάζει τον αρχηγό της φρουράς του Τσόι Γιούνγκ (Choi Young) να ταξιδέψει στους «Ουρανούς» και να βρει έναν γιατρό εφάμιλλο του αρχαίου κορεάτη γιατρού Χουάτα. Ο Τσόι Γιούνγκ, μέσα από μια χρονοπύλη μεταφέρεται στην Κορέα του σήμερα και συναντά την γιατρό Γιού Έουν Σου (Yoo Eun-Soo), την οποία απάγει και μεταφέρει πίσω στην εποχή του, στο Γκόριο. Η Γιού Έουν Σου καταφέρει να γιατρέψει την βασίλισσα και γι’αυτό ονομάζεται «Ουράνια γιατρός» και ο βασιλιάς αποφασίζει να την κρατήσει, για να χρησιμοποιήσει τις «δυνάμεις» της, αλλά και την ικανότητά της να «προβλέπει» το μέλλον, για να σταθεροποιήσει την θέση του στον θρόνο.

Ο θανάσιμος εχθρός του βασιλιά και πρίγκιπας του Γιουάν Κι Τσεόλ (Ki Cheol) είναι αυτός που κυβερνούσε, ως τότε, το Γκόριο και δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την δύναμη του από έναν νέο βασιλιά. Διαπιστώνοντας, όμως, το νέο «όπλο» του βασιλιά, την «Ουράνια γιατρό» αποφασίζει να την αποκτήσει – με οποιοδήποτε κόστος – ώστε και να συνεχίσει να κυβερνάει, αλλά και να ταξιδέψει μαζί της στους «Ουρανούς» για να μάθει όλα τα μυστικά του Γκόριο και να γίνει παντοδύναμος. Από εκεί και ύστερα η Γιού Έουν Σου και ο Τσόι Γιούνγκ γίνονται πιόνια ενός αέναου και θανάσιμου πολιτικού παιχνιδιού, που πνίγει στο αίμα το παλάτι και τους φέρνει, πάμπολλες φορές, στο χείλος του θανάτου. Θα καταφέρει το ζευγάρι να επιβιώσει από τις άπληστες και αιμοβόρες διαθέσεις του Κι Τσεόλ και θα γυρίσει πίσω η Γιού Έουν Σου στην εποχή της;

Η σειρά είναι αρκετά καλογυρισμένη, από θέμα πλοκής και χαρακτήρων, αλλά με τα γνωστά «θεματάκια» στο σενάριο, όπου, αρκετές φορές, κάνει «τρύπες» και έχει φανερές ελλείψεις. Μάλλον, είναι πάγια τακτική των κορεατικών σειρών να μην δίνουν και τόση προσοχή στην λεπτομέρεια, όσον αφορά το σενάριο, αφού τα δίνουν όλα σε ερμηνείες και σκηνικά.

Παρ’όλα αυτά, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη, σε σχέση με άλλες σειρές εποχής, είναι λίγο πιο φτωχή σε σκηνικά, και έμψυχο υλικό ειδικά, αφού ο αριθμός των ηθοποιών – πέραν των βασικών χαρακτήρων – είναι σημαντικά μικρός. Ενώ βλέπουμε την ζωή μέσα στο παλάτι, φαίνεται σαν να κατοικείται μόνο από καμμιά εικοσαριά άτομα, συμπεριλαμβανομένων υπηρετών και στρατιωτικών. Σαν να υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη κομπάρσων, που θα δικαιολογούσε την ύπαρξη υπηρετών, ακολούθων και ευνούχων.

Έχει, όμως, ιδιαίτερα γραφικά άνιμε, σε διάφορες σκηνές, που μιλούν για το παρελθόν και επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να τις εξιστορήσουν, με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, εκπληκτικά τα γραφικά και στις σκηνές που ο ήρωας επισκέπτεται την «άλλη ζωή» και συνομιλεί με τον πατέρα του, σκιαγραφώντας εξαιρετικά σκηνικά φύσης και τοποθετώντας πραγματικούς χαρακτήρες στο κέντρο τους. Αλλά δεν σταματά μόνο στα σκηνικά, αφού, εκτός από δραματική, εμπεριέχει και το στοιχείο της φαντασίας, προσδίδοντας σε διαφόρους ήρωες και εξωπραγματικές δυνατότητες, όπως την ικανότητα να χρησιμοποιούν την φωτιά, τον πάγο, τον ήχο και τα πεδία ενέργειας του οργανισμού ως δυνάμεις. Μερικοί ήρωες, θα έλεγα, ότι θυμίζουν χαρακτήρες των X-Men, με την ηρωίδα να τους αναφέρει, όταν πρωτοαντικρίζει τις δυνάμεις τους.

Κατά τ’άλλα, θα έλεγα ότι οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές με αυτή της Παρκ Σε Γιούνκ (Park Se-Young) ως βασίλισσα Νόγκουγκ να ξεχωρίζει, με το τόσο εκφραστικό βλέμμα της και με την μελαγχολία να είναι διάχυτη, στις σκηνές που υποδύεται την λυπημένη. Εξαιρετικός και ο Φίλιπ Λι (Phillip Lee) ως βασιλικός γιατρός Τζανγκ Μπιν (Jang Bin), που, επίσης, καταφέρνει να επιβληθεί στον χώρο και στην σκηνή με το ήρεμο και σοβαρό του πρόσωπο και να ερμηνεύει τον ρόλο του μόνο με τα μάτια. Δυστυχώς, ο Φίλιπ Λι, λόγω κάποιου τραυματισμού και προγραμματισμένης εγχείρησης στα μάτια, απεχώρησε από την σειρά και, απλά, έγινε μια αναφορά για τον θάνατό του, κάπου στην μέση των επεισοδίων.

Η σειρά καταφέρνει να παντρέψει, αλλά και να αναδείξει τις μεγάλες αντιθέσεις των δύο εποχών μέσα από τις αντιδράσεις και το πολιτισμικό σοκ της πρωταγωνίστριας Γιού Έουν Σου, που ερμηνεύει η Κιμ Χι Σεόν (Kim Hee-Seon). Οι διαφορές τεράστιες και απροσπέλαστες από το σημερινό πολιτισμένο και ελεύθερο περιβάλλον στο μακρινό άγριο και αφιλόξενο περιβάλλον του Γκόριο, με τις κοινωνικές διαφορές και τάξεις και την ίδια την ζωή να μην έχει καμμιά απολύτως αξία.

 

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Δράμα / φαντασίας
Σκηνοθεσία: Κιμ Τζονγκ Χακ (Kim Jong-Hak)
Σενάριο: Σονγκ Τζι Να (Song Ji-Na)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 24
Ημερομηνία Προβολής: 13 Αυγούστου 2012 – 30 Οκτωβρίου 2012
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Λι Μιν Χο (Lee Min-Ho): Τσόι Γιούνγκ (Choi Young)
Κιμ Χι Σεόν (Kim Hee-Seon): Γιού Έουν Σου (Yoo Eun-Soo)
Γιού Ο Σεόνγκ (Yu Oh-Seong): Κι Τσεόλ (Ki Cheol), μάχεται με τον πάγο
Φίλιπ Λι (Phillip Lee): Γιατρός Τζανγκ Μπιν (Jang Bin)
Ριού Ντεόκ Χουάν (Ryu Deok-Hwan): Βασιλιάς Γκόνγκμιν (King Gongmin)
Παρκ Σε Γιούνγκ (Park Se-Young): Βασίλισσα Νόγκουγκ (Queen Nogoog)
Σουνγκ Χουν (Sung Hoon): Τσέον Έουμ Τζα (Cheon Eum-Ja), μάχεται με τον ήχο
Σιν Έουν Τζουνγκ (Shin Eun-Jung): Χουά Σου Ιν (Hwa Soo-In), μάχεται με την φωτιά
Λι Μπιούν Τζουν (Lee Byung-Joon): Αξιωματούχος Τζο Ιλ Σιν (Jo Il-Shin)
Μπάει Γκουάνγκ Ντου (Baek Gwang-Doo): Φρουρός Μπάε Τσουνγκ Σικ (Bae Choong-Sik)
Κιμ Τζονγκ Μουν (Kim Jong-Moon): Φρουρός Ο Ντάε Μαν (Oh Dae-Man)
Γιούν Γκουν Σανγκ (Yoon Gyun-Sang): Φρουρός Ντέοκ Μαν (Deok-Man)
Κιμ Μι Κιούνγκ (Kim Mi-Kyung): Κυρία της αυλής Τσόι (Court lady Choi)

Πηγή: http://asianwiki.com/Faith_(Korean_Drama)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροThe Hymn of Death
Επόμενο άρθροΝΙΚΗΤΗΣ

«Η σχέση μου με τα βιβλία άρχισε από την προσχολική μου ηλικία. Εκεί που όλα τα παιδιά χαίρονταν που έκλεινε το σχολείο για διακοπές εγώ έκλαιγα. Καταλαβαίνω σε ποια κατηγορία κατατάσσομαι και δεν με πειράζει καθόλου. Λατρεύω το διάβασμα, αγαπώ να βλέπω σειρές, ταινίες και γενικώς οτιδήποτε με ταξιδεύει και με διδάσκει. Το διάβασμα είναι το όπλο του μυαλού και πρέπει όλοι μας να το χρησιμοποιήσουμε».

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz