Clean With Passion For Now

0
2535

Η κορεατική σειρά «Clean with passion for now» αποτελείται από 16 ωριαία επεισόδια και βασίζεται στο ομώνυμο διαδικτυακό καρτούν του Κορεάτη Αίνγκο (Aengo). Το καρτούν κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2013 από την KakaoPage και αργότερα, το 2015, από την Comico Korea.

Ο Τζανγκ Σαν Γκιόλ (Jang Sun Kyeol) έχει μυοφοβία ή αλλιώς μικροβιοφοβία και διατηρεί μια εταιρεία καθαρισμού, που ειδικεύεται στην εξαιρετική καθαριότητα και στις απολυμάνσεις. Αυτή η ιδεοψυχαναγκαστική του διαταραχή καθορίζει κάθε πτυχή της ζωής του και τον κρατάει εγκλωβισμένο, αφού, λόγω της φοβίας του για τα μικρόβια, δεν μπορεί να αγγίξει τίποτα και κανέναν. Έτσι αναπτύσσει και αγοραφοβία, δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο, που τον οδηγεί σε συχνές κρίσεις πανικού.

Η Γκιλ Ο Σολ (Gil O Sol) είναι μια νέα κοπέλα σε αναζήτησης δουλειάς. Ζει με τον πατέρα και τον αδελφό της, αφού έχασε την μητέρα της σε μια κατεδάφιση. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες θα αναγκαστεί να εργαστεί στην εταιρεία καθαρισμού «Καθαρές Νεράιδες», που ιδιοκτήτης είναι ο Τζανγκ Σαν Κιόλ.

Η γνωριμία τους γίνεται μετά από ένα ατύχημα που «βρωμίζει» το αυτοκίνητο του Τζανγκ Σαν Κιόλ και φαίνεται τυχαία, αλλά μόνο τυχαία δεν είναι. Η Μοίρα φαίνεται να παίζει παράξενα παιχνίδια σε αυτούς τους δυο και να διασταυρώνει τα μονοπάτια τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους, μέχρι που αποφασίζει να τους σμίξει μία και καλή. Μόνο που σε αυτό το ταξίδι ζωής υπάρχουν και οι «εξωτερικοί» παράγοντες, που θα τους πολεμήσουν και θα προσπαθήσουν να τους χωρίσουν. Η Ο Σολ και ο Σαν Κιόλ αυτή τη φορά θα πρέπει να πολεμήσουν, όχι μόνο για τον έρωτά τους, αλλά και για όσους αγαπάνε.

Η σειρά πήγε εξαιρετικά καλά στην Κορέα, αλλά και στο εξωτερικό και όχι άδικα. Ξεκινάει με ένα δυνατό πρώτο επεισόδιο, που αναλύει εξαιρετικά τον ψυχωτικό χαρακτήρα του ήρωα και, εμμέσως, αναλύει και τα αίτια της συμπεριφοράς αυτής. Το ίδιο κάνει και με την ηρωίδα, που έχει και αυτή να παλέψει με τους δαίμονές της, που την οδήγησαν στον αντίποδα της συμπεριφοράς του ήρωα με την καθαριότητα. Ειδικά η σκηνή της γνωριμίας τους είναι μια σπαρταριστή σκηνή, που με έκανε να κλάψω από τα γέλια. Δεν βλέπεις συχνά ένα άλογο να τρέχει μπροστά, κουβαλώντας ένα καρότσι με σκουπίδια κι από πίσω μια ουρά ανθρώπων με κάμερες να το ακολουθούν.

Η σειρά, γενικώς, έχει ίσα μερίδια αστειότητας και τραγωδίας, με τα κωμικά στοιχεία να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα και να κρατούν την ισορροπία, διατηρώντας και τον αρχικό χαρακτήρα της ρομαντικής σειράς. Εμμέσως όμως ασχολείται και με αρκετά κοινωνικά θέματα, όπως η παιδική κακοποίηση (λεκτική ή σωματική), την πίεση στην εύρεση εργασίας στην Κορέα και την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει, αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία.

Θα σταθώ στην ηρωίδα Κιμ Γιου Τζανγκ (Kim You Jung), η οποία μεγάλωσε και έγινε μια γοητευτική παρουσία. Η μικρή του Ντονγκ Γι (Dong Yi) και Ιλ Τζιμέ (Ιljimae) μεγάλωσε και παραδίδει μαθήματα ηθοποιίας. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε, γιατί ήταν εξαιρετική ηθοποιός και σε αυτή τη σειρά μπορώ να πω ότι κλέβει την παράσταση. Ειδικά στις σκηνές που παριστάνει την μεθυσμένη δεν είναι απλώς μια χαριτωμένη κοπέλα, αλλά και ευφυής ηθοποιός.

Ο ήρωας Γιούν Κιούν Σανγκ (Yoon Kyun Sang) είναι παλιός μας γνώριμος (Faith, Rebel, Mr. Temporary), αλλά είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστή σε ρομαντική και όχι δράσης σειρά και αποδίδει τον ρόλο του υστερικού Τζανγκ Σαν Κιόλ έχοντας μπει στο πετσί του. Όλες του οι κινήσεις, εκφράσεις και αντιδράσεις πείθουν τον θεατή για την κατάσταση του ήρωα, προκαλώντας την συμπάθεια αλλά και το γέλιο. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που μένουν στον θεατή – όπως αυτή με τα πανάκια για την λιπαρότητα, η μύξα(!) στο στόμα του μικρού Σαν Κιόλ, τα εντόσθια στην τσέπη και πολλές άλλες – και προκαλούν δάκρυα γέλιων.

Οι ήρωες, στην πραγματική ζωή, έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας (12 χρόνια. Αυτή 19 και αυτός 31), που θεωρείται μεγάλο ταμπού στην Κορέα. Πάρα ταύτα, η διαφορά δεν είναι εμφανής και οι δυο τους, άπαξ και αρχίσουν τα φιλιά, μοιάζουν να έχουν πολλή χημεία μεταξύ τους, σε σημείο που προκάλεσαν σχόλια στην Κορέα για πραγματικό δεσμό. Τα φιλιά που μοιράζονται είναι πολλά και πραγματικά, ενώ οι ήρωες στις σειρές, συνήθως, αγγίζουν μόνο τα χείλη. Η ηλικία, όμως, δεν είναι η μόνη διαφορά τους, αφού και το ύψος τους διαφέρει αισθητά και κατά τριάντα εκατοστά. Ο Γιούν Κιάν Σανγκ είναι 1,91 εκ. και η Κιμ Γιου Τζανγκ 1,61 εκ. η Κιμ Γιου Τζανγκ αναγκάστηκε σε αρκετές σκηνές να φορέσει πλατφόρμες για να μπορεί να φτάνει τον ήρωα, αφού παραπονιόταν ότι πονούσε ο λαιμός της, κάθε φορά που έπρεπε να τον αγκαλιάσει.

Ο χαρακτήρας του ψυχολόγου Τσόι (Choi), που υποδύεται ο Σονγκ Τζε Ριμ (Song Jae Rim) δεν υπήρχε στο πρωτότυπο καρτούν, και προστέθηκε για να κάνει την διαφορά. Άλλωστε, οι Κορεάτες ειδικεύονται στα ερωτικά τρίγωνα κι αυτή η σειρά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Ρομαντική / Κωμωδία / Δράμα
Πρωτότυπος τίτλος: 일단 뜨겁게 청소하라
Σκηνοθέτης: Νο Τζονγκ Τσαν (No Jong Chan)
Δημιουργός: Αίνγκο (Aengo)
Σεναριογράφος: Χαν Χι Τζανγκ (Han Hee Jung)
Δίκτυο: JTBC
Επεισόδια: 16
Ημερομηνία προβολής: 26 Νοεμβρίου 2018 – 4 Φεβρουαρίου 2019
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότα Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Γιούν Κιούν Σανγκ (Yoon Kyun Sang): Τζανγκ Σαν Γκιόλ (Jang Sun Kyeol)
Κιμ Γιου Τζανγκ (Kim You Jung): Γκιλ Ο Σολ (Gil O Sol)
Σονγκ Τζε Ριμ (Song Jae Rim): Γιατρός Τσόι (Choi)
Κιμ Χι Ουν (Kim Hye Eun): Τσα Με Χουά (Cha Mae Hwa), μητέρα Τζανγκ Σαν Γκιόλ
Αν Σουκ Χουάν (Ahn Suk Hwan): Πρόεδρος Τσα (CEO Cha), παππούς Τζανγκ Σαν Γκιόλ
Γιού Σαν (Yoo Sun): Γραμματέας Γκουόν (Secretary Gwon)
Κιμ Κι Ναμ (Kim Ki Nam): Γραμματέας Κιμ (Secretary Kim)
Κιμ Γον Χε (Kim Won Hae): Γκιλ Γκονγκ Τε (Gil Gong Tae), πατέρας Γκιλ Ο Σολ
Λι Ντο Χιάν (Lee Do Hyun): Γκιλ Ο Ντολ (Gil O Dol ), αδελφός Γκιλ Ο Σολ
Μιν Ντο Χι (Min Do Hee): Μιν Τζου Γιόν (Min Joo Yeon), φίλη Γκιλ Ο Σολ
Χακ Τζιν (Hak Jin): Λι Ντονγκ Χιάν (Lee Dong Hyun), παιδικός έρωτας Γκιλ Ο Σολ
Τσα Ιν Χα (Cha In Ha): Χαν Τζε Μιν (Hwang Jae Min), υπάλληλος καθαριότητας
Κο Γκαν Χαν (Ko Gun Han): Τζον Γιόνγκ Σικ (Jeon Young Sik), υπάλληλος καθαριότητας

H Βαθμολογία μου:

Πηγή:

http://asianwiki.com/Clean_With_Passion_For_Now

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροLucifer Season 5… Έρχεται!
Επόμενο άρθροThe Umbrella Academy σεζόν 2 έφτασε στο Νετφλιξ!

«Η σχέση μου με τα βιβλία άρχισε από την προσχολική μου ηλικία. Εκεί που όλα τα παιδιά χαίρονταν που έκλεινε το σχολείο για διακοπές εγώ έκλαιγα. Καταλαβαίνω σε ποια κατηγορία κατατάσσομαι και δεν με πειράζει καθόλου. Λατρεύω το διάβασμα, αγαπώ να βλέπω σειρές, ταινίες και γενικώς οτιδήποτε με ταξιδεύει και με διδάσκει. Το διάβασμα είναι το όπλο του μυαλού και πρέπει όλοι μας να το χρησιμοποιήσουμε».

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz