Λουλούδια της Ευτυχίας

0
2651

Δε μου έχει συμβεί ξανά, να διαβάσω μυθιστόρημα σε τόσες λίγες ώρες, δε μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Ο λόγος για το βιβλίο της κας Μαρίας Στεφάνου «Λουλούδια της Ευτυχίας» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Η γραφή της κας Στεφάνου ρέει μαγικά και με ταξίδεψε σε κόσμους γεμάτους χρώματα, αρώματα και μυρουδιές. Προορισμός του ταξιδιού, η ευτυχία!

Μπορεί ένα «τραυματισμένο» λουλούδι, να γιατρέψει άλλα επίσης λαβωμένα λουλούδια; Τολμούν οι πληγωμένες καρδιές, να απλώσουν το χέρι και δεχτούν το λουλούδι που τους χαρίζεται; Είναι τα «λουλούδια» φάρμακο για τις ψυχές των τσακισμένων ανθρώπων;

Τα ζευγάρια που πρωταγωνιστούν φαίνονται από την αρχή. Η ιστορία αναπτύσσεται ομαλά χωρίς ανατροπές, υπερβολές και πομπώδεις εκφράσεις. Μαζί με την ιστορία, εξελίσσονται και οι ήρωες. Ενώ αρχικά τους βλέπουμε διστακτικούς και αναποφάσιστους, να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες για να αποφύγουν τις δύσκολες και αμφίβολες δεύτερες ευκαιρίες, τελικά προσπαθούν να επανέλθουν και να ανακτήσουν ό,τι έχασαν. Προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους, μαθαίνουν ότι τα λάθη κοστίζουν, ότι δεν είναι τέλειοι, εξελίσσονται προσφέροντας εθελοντική βοήθεια, αλλάζουν.

Όπως και στη βόλτα, έτσι κι εδώ έχω ένα ζευγάρι αγαπημένο. Και οι δυο είναι γοητευτικοί και μυστηριώδεις. Η γυναίκα, αν και πληγωμένη από τη ζωή, δείχνει στον άντρα το σωστό δρόμο προς την ευτυχία. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευημερία. Η προσφορά της βοήθειας, της συμπαράστασης και της αγάπης είναι δώρα που προσφέρονται αφιλοκερδώς.

Η κυρία Στεφάνου ανήκει στις Ελληνίδες συγγραφείς που μου αρέσει ο τρόπος που γράφουν. Έχω διαβάσει και τα πέντε βιβλία της, τα οποία έχουν διαφορετική θεματολογία και ύφος μεταξύ τους. Με εξαίρεση την διλογία της Νοέλια που είναι βιβλία φαντασίας, και τα τρία βιβλία της περιέχουν κοινωνικούς προβληματισμούς, είναι σύγχρονα, τρυφερά, ρομαντικά και διδακτικά. Έχει βρει τη μαγική συνταγή.

Τα Λουλούδια της Ευτυχίας είναι ένα βιβλίο που αγγίζει ευαίσθητες χορδές. Το μήνυμα που μας χαρίζει η συγγραφέας είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τις ανασφάλειες να μας κρατάνε πίσω, πρέπει να τολμάμε, να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ακόμη κι αν όλα δείχνουν αρνητικά και μαύρα. Οι ψυχολογικές περιγραφές των ηρώων, τα συναισθήματα και οι προσωπικότητές τους , ήταν τόσο έντονα δοσμένα που ένιωθα να ζω κι εγώ μέσα στην ιστορία, να είμαι παρούσα. Τα ζητήματα που προσέγγισε η κα Στεφάνου, δημιουργούν προβληματισμό και ενδιαφέρον. Η κακοποίηση, ο καρκίνος, η μητρότητα, η πατρότητα, τα ναρκωτικά, τα γηρατειά, η υιοθεσία, ο ψυχολογικός εξαναγκασμός αλλά και η βοήθεια, η προστασία, η εμπιστοσύνη, ο εθελοντισμός, το πάθος, η αγάπη, η ΕΥΤΥΧΙΑ!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ:

https://www.greekbooks.gr/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/282685/s/louloudia-tis-eftihias/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤα Δάκρυα Του Πάθους
Επόμενο άρθροVoice

«Είμαι μια Θεσσαλονικιά, μαμά ενός κοριτσιού και μου αρέσει να χαμογελώ συνεχεία. Λατρεύω το διάβασμα, απολαμβάνω την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων με βιβλιόφιλους και χαίρομαι να παρακολουθώ εκδηλώσεις, που έχουν σχέση με τα βιβλία, όπως παρουσιάσεις-ομιλίες, λέσχες ανάγνωσης, φεστιβάλ και εκθέσεις βιβλίων. Διαβάζω σχεδόν όλα τα είδη, ο,τι με κάνει να ταξιδεύω και να περνάω όμορφα, αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία φαντασίας και ειδικά από Έλληνες συγγραφείς.»

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz