Άγγελος και Δαίμονας

0
2315

Μία φορά και έναν καιρό, ένας άγγελος και ένας δαίμονας έπεσαν στα δίχτυα της αγάπης… Δεν είχαν καλό τέλος. Πανέμορφα φτερωτά πλάσματα πέρασαν στη γη μια σχισμή του ουρανού και άφησαν το μαύρο αποτύπωμα της φλογισμένης παλάμης τους πάνω σε εξώπορτες σε ολόκληρο τον πλανήτη…
Μέσα στο σκοτεινό μαγαζί κάποιου δαίμονα, τα αποθέματα δοντιών λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα…
Στα φιδωτά δρομάκια της Πράγας, μια μαθήτρια Λυκείου Καλών Τεχνών θα μπλέξει στον πιο βάναυσο πόλεμο ενός άλλου κόσμου.

 

 

Η Άποψή μου:

Η τριλογία Άγγελος & Δαίμονας (αγγλ. Daughter of Smoke & Bone) μας συστήθηκε με το πρώτο βιβλίο της, πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011. Βρέθηκε κατευθείαν, από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην λίστα New York times Besteller, απέσπασε ενθουσιώδης κριτικές, ανακηρύχτηκε έκτο στην λίστα του Amazon για τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς και πρώτο στην κατηγορία Young Adult (εκτοπίζοντας πολλά φαβορί- Divergent, Παραλήρημα,Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children- στις κατώτερες θέσεις). Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2012 από τις εκδόσεις Πατάκη γνωρίζοντας αρκετή αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό. Το δεύτερο και το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που έπεσε στην αντίληψη μου αυτό το βιβλίο ήμουν σίγουρη πως έπρεπε να το διαβάσω. Και ναι, όταν έμαθα πως θα μπορέσω να το διαβάσω και στα Ελληνικά η χαρά μου ξεπέρασε τα φυσιολογικά όρια. Οι κριτικές που είχα διαβάσει ήταν διθυραμβικές αλλά δεν περίμενα αυτό που τελικά διάβασα. Μία λέξη δεν είναι αρκετή για να το περιγράψει αλλά θα προσπαθήσω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Η ιστορία εξελίσσεται στην σαγηνευτική , σκοτεινή, πάνω από όλα επικίνδυνη Πράγα. Ο κόσμος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Χίμαιρες έχουν ανοίξει μαγικές εισόδους για τον κόσμο μας και συνεργάζονται με ανθρώπους. Η μαγεία περιβάλει τα πάντα με το σκοτεινό της πέπλο. Και μέσα σε όλα αυτά ένα νεαρό κορίτσι μεγαλωμένο ανάμεσα στις χίμαιρες θα αλλάξει τα πάντα. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι χίμαιρες δεν είναι τα μόνα όντα που περιπλανιούνται στη γη. Άγγελοι Πολεμιστές βρίσκονται παντού. Η διαμάχη απλά αναπόφευκτη. Η μήπως όχι ; Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή των γεγονότων; Ποιος ή τι θα καταφέρει να κάνει την αλλαγή που θα σώσει τον κόσμο από τη καταστροφή που τον περιμένει;

Μια ιστορία γεμάτη έντονα συναισθήματα, μοναδικές περιγραφές που σε ταξιδεύουν στον ιδιαίτερο αλλά και συνάμα όμορφο κόσμο της Καρού. Η κυρία Taylor έχει δημιουργήσει μία ηρωίδα που θα μείνε για πάντα στη καρδιά και το μυαλό μας. Μας μεταφέρει τόσο βαθιά μέσα στην ιστορία της που απλά ζεις μέσα στον κόσμο αυτό. Αλλά δεν είναι μόνο ο εξαιρετικός κόσμος που έπλασε η συγγραφέας που σε οδηγούν στο να μην σταματάς να διαβάζεις, να μην σταματάς να γυρίζεις τις σελίδες, αλλά και ο μοναδικός τρόπος γραφής της. Είναι ιδιαίτερος και πρωτότυπος και δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο του.
Πραγματικά είχα καιρό να βυθιστώ τόσο πολύ σε ένα βιβλίο. Η πλοκή κυλάει γρήγορα και σε παρασύρει σε κόσμους που ποτέ δεν φαντάστηκες ότι θα πας.
Με λίγα λόγια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΩ ΤΩΡΑ!

Βαθμολογία:

/5

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.i-read.i-teen.gr/book/aggelos-kai-daimonas

Απαντήστε στο θέμα

Σχολιάστε πρώτοι!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz